Вижте актуалните ни ПРОМОЦИИ и отстъпки и НОВИ ОБЕКТИ, където можете да ЗАМЕНИТЕ Вашия празен цилиндър с СО2 за пълен. 

При поръчка над 180 лв. - безплатна доставка!!!  Под 180 лв. - 6 лв. до офис на куриерска фирма (можете да изберете офис на  СПИДИ или ЕКОНТ) или 9 лв. до адрес на клиента.

- 33%

Размери: 17,5 ; 18,5 ; 19,5 ; 20,5 ; 21,5 

ПРИ ПОРЪЧКА ЗАПИШЕТЕ ИЗБРАНИТЕ ДЪЛЖИНИ В ПОЛЕ ЗАБЕЛЕЖКА!!!

Медна магнитна гривна с двуредов магнит.

Медните гривни се използват от древността, заради невероятните ползи, които се вярва, че имат за здравето.  Медта се е използвала от всяка цивилизация, която е имала достъп до нея, като лекарство и профилактично средство.

 В случаи на телесни болки, поради някои състояния, като например при ревматоиден артрит, носенето на медни гривни е наистина много ефективно. Съществуват и други ползи от носенето на медни гривни, позволяващи директното усвояване на мед от кожата, а именно:

 

- за лечение на рани и като общоукрепващо средство за организма;

- като отрова за лоши микроорганизми и бактерии (като например бактериите Staphylococcus aureus);

- оптимизира използването на желязо и цинк в имунната система;

- усвояването на мед чрез кожата може да регулира скрития дефицит на мед;

- намалява вредното въздействие на токсичните минерали в организма, увеличава вероятността да бъдат отстранени;

- при анемични и болни хора, медта дава тонизиращ и имунозащитен ефект.

Носенето на медна гривна може да доведеде до оцветяване на кожата, която е в допир със синьо-зелената мед. Тази промяна в цвета може да се измие със сапун и вода, а и не съществуват доказателства, че това вреди на кожата. Като цяло, носенето на медна гривна няма други странични ефекти, освен положителните и желани такива.

Мед: Древно лекарство

Медта, сияен оранжево-червен елемент, е първият метал, използван от хората. Занаятчиите в Близкия Изток от 5-то и 6 хилядолетия преди Христа изработвали накити, инструменти, съдове, прибори и оръжия от мед.

Освен че е полезна като метал, медта също така убива или спира растежа на бактерии и други микроорганизми. Папирусът Смит, една от най-старите откривани някога книги, написана между 2600 и 2200 пр.н.е. отбелязва употребата на мед за дезинфекция на рани в гърдите и на питейна вода.

Носенето на медни гривни за медицински цели има дълга история, която ни връща чак в древен Египет, се казва в Енциклопедията за алтернативна медицина Гейл. Освен ако имате алергия към този метал, медните гривни е малко вероятно да имат вредни странични ефекти и могат да ви изненадат приятно.

Медта е жизненоважна за живота

Медта се съдържа в човешкото тяло като минерал в много малки количества. Тя помага на тялото да използва желязото и поддържа функцията на нервите. Медта е полезна в ензимни системи и помага за производството на енергия и дори за естествения цвят на кожата и косата. Медта помага и за регулирането на кръвното налягане и пулса. Изследвания показват, че медта има и антиоксидантни свойства.

Как да се грижим за медна гривна

За да предотвратите загубата на полезните свойства на меден продукт, е важно да го съхранявате и почиствате правилно. Ако тези изисквания не бъдат нарушени, гривната ще продължи много дълго, носейки ползи.

Всеки меден продукт с времето става по-тъмен.

След известно време всяко медно парче ще потъмнее. Възможно е обаче да му се върне предишната красота. За да направите това, достатъчно е да почистите гривната с груба суха кърпа.

Противопоказания за носене на медна гривна:

За някои хора медните бижута са вредни, когато се носят и не са полезни по никакъв начин. Това се дължи на индивидуалната непоносимост към този метал. В този случай медната гривна не може да се носи.

Важно! Алергичната реакция също може да бъде вредна. Ето защо, в случай на червени петна и сърбеж по кожата, по-добре е да премахнете гривната и да не я носите повече.


    За ползите от магнитната бижутерия виж тук.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Captcha

Медна магнитна гривна с двуредов магнит - MLI-41001

  • Модел: Медна магнитна гривна с двуредов магнит MLI-41001
  • Наличност: На склад
  • 52.00лв.
  • 35.00лв.

  • Вие спестявате: 17.00лв. (33%)

Подобни продукти

Елегантна медна магнитна гривна – МАНШЕТ – Модел MLI–41004

Елегантна медна магнитна гривна – МАНШЕТ – Модел MLI–41004

                Ръч..

29.00лв. 45.00лв.

Вие спестявате: 16.00лв. (36%)

Етикети: магнитна, гривна, кръвно, МАГНИТНИ ГРИВНИ И КОЛИЕТА