ЛЯТНА ПРОМОЦИЯ до 30.09.2023г. Отстъпки до 20% за 80% от продуктите на HAPPY frizz и до 50% за останалите продукти!!! Количествата са ограничени !!! 

При поръчка над 180 лв. - безплатна доставка!!!  Под 180 лв. - 6 лв. до офис на куриерска фирма (можете да изберете офис на  СПИДИ или ЕКОНТ) или 9 лв. до адрес на клиента.

Италиански машини за газиране на вода с 24 месеца гаранция!!!

Препоръчани

Машина за газирана вода - Essential

Машина за газирана вода - Essential

Подарък към всяка машина за газирана вода - ВТОРА БУТИЛКА ЗА ВОДА!!!Дизайн доказано красив, форма пр..

BGN 129.00лв. BGN 168.00лв.

Вие спестявате: BGN 39.00лв. (23%)

Машина за газирана вода - Giulietta

Машина за газирана вода - Giulietta

   НОВО! НОВО! НОВО!  Giulietta е първият карбонатор, замислен, проектиран и пр..

BGN 159.00лв. BGN 195.00лв.

Вие спестявате: BGN 36.00лв. (18%)

Машина за газирана вода - Mio

Машина за газирана вода - Mio

         НОВО! НОВО! НОВО! Mio е  замислен, проектиран и произве..

BGN 143.00лв. BGN 179.00лв.

Вие спестявате: BGN 36.00лв. (20%)

Нови продукти

Адаптер за употреба на стандартни CO2  цилиндри към системата Quick Connect (бързо свързване)

Адаптер за употреба на стандартни CO2 цилиндри към системата Quick Connect (бързо свързване)

 Лесен за инсталиране. С този адаптер можете да използвате стандартните бутилки СО2 от 425..

BGN 45.00лв.

Медна магнитна гривна с двуредов магнит -  MLI-41001

Медна магнитна гривна с двуредов магнит - MLI-41001

Размери: 17,5 ; 18,5 ; 19,5 ; 20,5 ; 21,5 ПРИ ПОРЪЧКА ЗАПИШЕТЕ ИЗБРАНИТЕ ДЪЛЖИНИ В ПОЛЕ ЗАБЕЛЕЖ..

BGN 29.00лв.

магнитна гривна за кръвно TUNGSTEN - MLI-30606

магнитна гривна за кръвно TUNGSTEN - MLI-30606

Размери: 190 x 7 mm       За ползите от магнитната бижутерия виж тук.За гри..

BGN 39.00лв. BGN 97.00лв.

Вие спестявате: BGN 58.00лв. (60%)

Машина за газирана вода - Romeo

Машина за газирана вода - Romeo

НОВО! НОВО! НОВО!  Romeo е първият карбонатор, замислен, проектиран и произведен в И..

BGN 159.00лв. BGN 195.00лв.

Вие спестявате: BGN 36.00лв. (18%)

HAPPY FRIZZ - машината за "ЩАСТЛИВИ МЕХУРЧЕТА" вкъщи

През последните 10 – 15 години в света, а и в Европа все повече се говори, прави и отделят средства за намаляване на замърсяванията на средата в която живеем. Много фирми инвестират в разработване на нови материали и нови продукти, които да осигурят една по-чиста околна среда. Фирма Медилайф реши към основните си продукти (грижа за личното ни здраве  чрез магнитотерапия), да популяризира и продукти, които имат за цел опазване чистотата на заобикалящата ни среда, като пряко подпомагаща опазване на личното ни здраве. В тази връзка е и машината, която решихме да популяризираме, като първа стъпка към домашно приготвяне на газирани напитки.

Представям Ви един чудесен уред: 

HAPPY FRIZZ - машината за ЩАСТЛИВИ МЕХУРЧЕТА вкъщи

Лесно, бързо, удобно и практично и супер икономично (22 ÷ 33 стотинки на литър)

С помощта на тази машина за сода можете в моментите когато Ви се пие, да си приготвите освежаваща газирана вода с отлични вкусови качества за уискито или прекрасна газирана напитка от домашно произведен от Вас плодов концентрат, без консерванти и стабилизатори, а също така и различни безалкохолни и алкохолни коктейли за Вашите гости.

Вече не е нужно да носим тежки торби с бутилки от супермаркета и след това да ги изхвърляме в коша, нека да намалим замърсяването с пластмасови опаковки в природата.

За да си направим газирана вода в домашни условия ни трябват 3 неща:

1. Вода – такава каквато си пием, може да бъде от чешмата (ако по принцип се пие), пречистена (филтрирана) или минерална.

2. Въглероден двуокис и

3. Машина с която да ги смесим – HAPPY FRIZZ.

   Бутилката с газ (част от комплекта) съдържа 425 грама СО2, с които можете да си направите от 60 до 90 литра газирана вода или напитки. Лесно и бързо. Сваляме капака и завиваме бутилката с СО2 в гнездото в задната част на машината. Сипваме студена вода в пластмасовата бутилка (предназначена за многократна употреба и също част от комплекта). Най-добре е водата да бъде от хладилника. Установено е, че при температура от 4 до 8 градуса С0  най-добре се разтваря въглеродния двуокис във водата, така пестим и газ. Завиваме бутилката с вода отпред, като накланяме гнездото, в което се поставя. С 3-4 натискания на бутона, който е отгоре на машината вкарваме газ във водата и ... ГОТОВО! Ако продължим да пускаме газ – може да се чуе характерен звук от предпазен клапан, който е поставен за да не се превиши прекалено налягането в системата.

   За нормална степен на газиране е достатъчно от 3 до 5 пъти да натиснем бутона, като не го задържаме повече от секунда. За любителите на по-силно газирано – може да се продължи с тази процедура – вкарваме повече газ – става по-силно газирано. Имайте предвид, че така разбира се ще изхарчите и повече газ.

   Както се досещате само за няколко секунди имате прясно приготвена, чиста и здравословна газирана вода, без никакви добавки, без никакви субстанции, които се срещат по етикетите на закупените от магазина подсладени газирани напитки.

   Ако все пак сте любители на подсладените газирани напитки – можете да използвате концентрирани домашно произведени сиропи за разреждане от вишни, малини, бъз – съчетават се чудесно с тези „щастливи мехурчета”. Предлагаме Ви и оригинални италиански концентрати с които вкъщи можете да си направите кола HAPPY FRIZZ, оранжада HAPPY FRIZZ, или бистра лимонада HAPPY FRIZZ /газоза/.

ВАЖНО: Винаги газирайте първо водата и едва след това внимателно (по стената на бутилката) наливайте вътре концентрата, завийте капачката и леко обърнете няколко пъти за да се разтвори. Добре е след тази процедура да я оставите в хладилника за няколко минути и след това консумирайте с удоволствие и в умерени количества. С газирана във HAPPY FRIZZ вода или други, приготвени с нея напитки, можете да си направите и чудесни безалкохолни (а също и алкохолни) коктейли вкъщи.

Ето и няколко думи за два мѝта, които са масово разпространени

Първи мит – „ВРЕДНОТО ГАЗИРАНО”

Трябва да направим разлика между газирана вода и газирани напитки с подсладители, фруктоза, изкуствени аромати и оцветители, консерванти, Е-та и т.н.

Няколко факта за газираната вода, които може би са малко известни:

Газираната вода е вода, в която под налягане е разтворен въглероден двуокис (CO2). Колкото повече въглероден двуокис е разтворен във водата, толкова по-газирана е тя. В умерени количества пиенето на газирана вода е полезно за нашето тяло заради въглеродния двуокис. Без въглероден двуокис човек не може да живее, така както и без кислород. Съвременни изследвания сочат, че въглеродният двуокис е толкова важен, колкото и кислорода за нашето оцеляване. (Виж статия "Въглеродният диоксид –  скритият ключ към здравето")

В наши дни това вещество се приема за един от най-значимите фактори за поддържане на хомеостазата (постоянство, равновесие на вътрешната среда). Без въглеродния двуокис кислородът не може да се освободи от връзката с хемоглобина и да премине в органите и тъканите.

/ Интересен факт: Хълцането се предизвиква от понижени нива на въглероден двуокис в кръвта. Задържането на дишането или дишането в затворено пространство, каквото е хартиената торба например ще повиши количествата на въглероден двуокис в кръвта, позволявайки на кръвоносните съдове да се разширят.Сложете хартиената торба пред носа и устата си и вдишайте дълбоко. След това - издишайте. Повторете това упражнение около 10 пъти, за да спрете хълцането. /

Малко история:

Йохан Якоб Швепе е германски часовникар и изобретател, създал процеса на карбонизация (газирана вода), при който се смесват вода и въглероден двуокис. Създател е на първата газирана безалкохолна напитка в света - Швепс. Основава фирмата „Швепс“ в Женева, през 1783 година. Основните продукти на компанията са „Швепс Тоник“ (1771 — най-старата безалкохолна напитка в света), „Швепс Джинджър Ел“ (1870) и „Швепс Битер Лимон“ (1957).

   Газираната вода – наистина успокоява симптомите на затрудненото храносмилане и облекчава запека показва неотдавнашно изследване. /Клуб „Сода“ срещу болки в стомаха и запек /

Газираната вода съдържа въглероден двуокис, който изчиства течността от микробите и образува мехурчета. Тя чудесно утолява жаждата и се усвоява добре от организма. Според данни от проучване, проведено сред мъже и жени след интензивна тренировка, газираната вода има толкова ефективно действие, колкото и негазираната – разрежда кръвта и спомага за извеждането на отпадни вещества и токсини от тялото. След активно спортуване спомага за възстановяване на солевия баланс в организма. Газираната вода е полезна и при махмурлук.

С нея бихте могли да почистите ефективно различни видове повърхности, да сготвите вкусно, а защо не и да придадете блясък на изтощената коса!

- Направете пухкави палачинки, като вместо вода към сместа прибавите сода. Защо ли? Защото газираната вода ще ги направи по-леки и аерирани;

- Направете тесто темпура, за да си приготвите класическо японско ястие, като панирате морски дарове, риба или зеленчуци. По традиционна рецепта панировката се приготвя от 2/3 чаени чаши брашно, 1 яйце, 2 белтъка 250 мл ледена вода. Заменете обикновената вода с газирана и сами ще се убедите в резултата;

- Пригответе си пухкави бъркани яйца, като прибавите малко сода към тях.

- Възстановете боядисаната коса, използвайки газирана вода. Ходили сте на плаж и хлорът в басейна неминуемо е оказал неблагоприятно влияние на вашата коса? Изплакнете я бързо с газирана вода, за да възвърнете нейния блясък;

- Премахнете петната от урина, като първо ги попиете с хартиена кърпа, а след това изсипете газирана вода върху тях. Попийте отново и петното не само ще изчезне, но ще премахнете и неприятната миризма;

- Не можете да отвиете винт, защото е ръждясал? Полейте го със сода и изчакайте в продължение на 5 минути. Процесът на карбонизация ще разяде ръждата и ще ви предостави поле за изява;

- Вестниците пожълтяват с течение на времето, а текстът върху тях избледнява. Ако искате да съхраните важна за вас изрезка от печатно издание, смесете 1 чаена чаша магнезиево мляко с 1 литър сода и я потопете за около час. След това подсушете.

И още много други приложения!

   Все пак внимавайте с прекомерната употреба на газирана вода!

При честа употреба тя може да раздразни стомашната лигавица, защото от взаимодействието на въглеродния двуокис с вода се получава въглеродна киселина.

Лекарите съветват да не се пие на гладен стомах, особено от хора със стомашно-чревни проблеми, при които може да се предизвика обостряне на симптоматиката.

Въглеродната киселина би могла да подложи на ерозия зъбния емайл, но само когато е във високи концентрации и когато добавяме в чашата парченца лимон или лъжичка захар. Специалистите уверяват, че зъбите са в безопасност, ако не прекаляваме с количествата ѝ.

Газираната вода не вреди и на костите – този извод почива на проучване при жени с ниска костна плътност.

Някои твърдят, че от газираната вода се пълнее. Категорично не е вярно. Тя води до разтягане стените на стомаха и усещане за подуване, но не и до повишаване на телесното тегло, ако е неподсладена.

Газираната вода има повече ползи, отколкото недостатъци !!!

  Нека сега да обърнем внимание и на втория мит:

„ ВРЕДНАТА ПЛАСТМАСА”

Всички ние използваме пластмаса в ежедневието си. Вярно ли е? Знаете ли за колко време се разгражда тя хвърлена в отпадъците ни? 

Пластмасова опаковка - 100-1000 години

Найлонов плик - 20-100 години

Пластмасова карта - 1000 години

Пластмасова бутилка – 150 години

Можете ли, обаче да си представите днешния свят около нас без пластмасите, които са част от голямото семейство с научно название полимери. Огледайте се … навсякъде около Вас. Както за много други материали, не трябва да ги отричаме тотално – те са достижение на съвременната наука – просто трябва да се научим да ги използваме правилно.

Полимерните материали (пластмаси) са изключително разнообразни, затова просто трябва да поставим правилните на точно определеното им за употреба место, всеки вид пластмаса си има определено предназначение. Така няма да замърсяваме природата и ще се възползваме от предимствата, които ни дава Цивилизацията.

Как можете да намалите бутилките за еднократна употреба, които отиват в коша за боклук. Как ? … Ами просто като не ги купувате, не ги носите вкъщи и съответно не ги изхвърляте в коша. Говорим за бутилките, които са предназначени за еднократна употреба – от минерална, газирана вода, газирани напитки. Запомнете – тези пластмасови бутилки са предназначени само за еднократна употреба. При повторното им използване, което много хора практикуват, част от пластификаторите и химикалите, които съдържат бутилките, макар и в малки количества, се отделят в течността и оттам попадат в организма, увреждайки го. Това твърдят авторите на много изследвания, правени напоследък от редица учени във Франция, Италия, Германия. Изследванията сочат, че някои от химикалите  действат като мощни медикаменти в тялото ни. Те могат да блокират няколко жизненоважни процеси наведнъж, да повлияят на развитието на организма и неговите репродуктивни функции. (Виж: 

Опасни ли са пластмасовите бутилки и опаковки за храни? (ВИДЕО)